Målet med hesten

Hestens øjne skal spille af glæde, så hesten derved får udstråling, og det er som om den ville sige:  ”Se mig”.
Hesten skal gå let og ubesværet med stor indundergriben bagfra, smidig lænd, svingende og afspændt ryg og søge frem til biddet med nakken som højeste punkt og næseryggen i lod eller let foran. Samlingen bagtil, et sænket kryds, (sammenbøjningen i hoften og i de store led i bagbenene), og auktionen hen over lænden og ryggen skal svare til samlingen fortil (halsen, nakken og næseryggen).

Hesten skal gå energisk, spændigst og taktfast, og må ikke forveksles med stift og spændt.
Hesten skal skridte energisk frem, trekanten (bugen og det diagonale benpar) skal blive ved med at være tydelig (4 taktet), og den skal skridte ind over sit eget spor.
Hestens bagbens pibe skal være på samme linje som forbenets underarm i trav (2 taktet), og hesten skal gå taktfast med et stort sving og bæring.
Galoppen skal være energisk, springende (3 taktet) og hesten skal holde halsen i ro. Det sværeste af det hele er at få hesten til at arbejde bagfra og frem til biddet og få nakken til at blive det højeste punkt i samtlige øvelser og bibeholde takt, sving og bæring / spring / den 4 takt bevægelse der skal være i skridt.

Scroll to Top