Min hest og jeg var i 2 måneders “træningslejr” hos Sanne, og vi havde simpelthen den bedste oplevelse! Hesten var utilredet, da vi kom, og jeg er med alderen er blevet smånervøs, og havde i øvrigt ikke redet i en periode grundet graviditet. Alligevel lykkedes det Sanne på sød og sympatisk vis at hjælpe os hele vejen gennem tilridningen, uden at jeg en eneste gang følte mig nævneværdigt utryg, eller at jeg gik på kompromis med hestens velfærd. Min værktøjskasse og grundlæggende forståelse for, hvad vi egentlig laver, når vi rider – især i tilridningsfasen – er blevet udvidet helt vildt i de to måneder, og jeg vil råde alle, der ønsker deres hest en virkelig positiv introduktion til livet som ridehest, til at kontakte Sanne.

Tina - tilridning af hest

Da jeg købte min første hest, begyndte jeg at springe hos Sanne, hesten fungerede ikke optimalt og Sanne så det hele med det samme. Jeg købte derfor en ny hest, men en hest der skulle starte forfra med dressuren, alt! Denne opgave var jeg helt tryg ved med Sanne på sidelinjen. Sanne har det jeg vil kalde et falkeøje, hun ser hver en fejl, skævhed, ordnet tænder osv både hos rytter og hest,. Jeg er som rytter blevet en helt anden på blot halvanden år, har fået en anden forståelse af hestens opbygning, ve og vel, jeg opfanger selv de mindste signaler fra min hest og ja jeg ku fortsætte! Sanne er udløs ærlig og jeg er aldrig nervøs for at stille spørgsmål, hun har altid en teoretisk og god begrundelse for de ting vi gør og for hvordan hesten fungere! Når Sanne underviser så er hun meget engageret, hun er på hele tiden, og du laver ikke en fejl hun ikke ser med det samme. Undervisningen er aldrig ens, jeg får lektier for næsten hver gang, jeg bliver udfordret og det samme gør min hest. Men aldrig før vi begge er klar til det! Sanne er lige så stolt som vi/rytteren selv er efter et godt stævne, hun vil altid gerne følge med på sidelinjen, have en SMS, se kritikkerne og for mig viser det bare at jeg har valgt den helt rigtige underviser der kan følge mig af den rigtige sti og opnå hvad jeg aldrig før havde forestillet mig!! Jeg var meget glad for at springe hos Sanne, da hun har så stor fokus på rytteren og hesten i helhed. Rytterens indvirkning på hesten, at hesten skal bruge sin krop rigtigt og synes det er sjovt hele vejen rundt og jeg håber meget at kunne begynde og springe hos sanne igen!

Mia Mencke

Da jeg valgte, at mig og min hest skulle undervises af Sanne havde jeg intet kenskab til Sannes tilgang til ridning og jeg havde aldrig hørt om hendes principper. Jeg så hende derimod undervise en dag og ved at observere og lytte, kunne jeg både se og høre, at de ting hun sagde til de ryttere hun underviste, gav mening.  Jeg har altid været glad for min hest, men jeg har også haft følelsen af, at vi kæmpede lidt imod hinanden, i stedet for at samarbejde og jeg har derfor altid haft lige så mange dårlige rideture, som jeg har haft gode rideture. Nu har jeg redet hos Sanne i et år og jeg kan tydeligt mærke (og det kan tydeligt ses fra sidelinjen!) hvordan min hest og jeg har fået et styrket samarbejde og jeg har gennem Sanne fået en konstruktiv tilgang til min ridning. Jeg kaster ikke længere håndklædet i ringen, men jeg har lært at stoppe op og undre mig over hvad årsagen til en reaktion eller et problem er. Sanne har en anatomisk vinkel og en ærlig tilgang som gør, at jeg som rytter er blevet bevidst om min indvirke på min hest, mest i forhold til min ridning, men også i forhold til hestehold (tandlæge, spændinger, fold osv.), så det samlede billede på hvad jeg gør for min hest giver mening. I forhold til ridningen skal min hest og jeg samarbejde og derfor skal jeg give min hest klare signaler. Det er derfor essentielt, at jeg ved hvordan min krop indvirker på hesten og hvordan jeg som rytter giver den størst mulige frihed til min hest så den arbejder frigjort, smidig og udstråler glæde under træning. Når min hest og jeg har været til undervisning er vi trætte; Sanne er god til at sætte realistiske krav og som hun tit siger ”Fie jeg ved godt det er detaljer, men det er altså vigtigt” og vi bestræber os  på den måde hele tiden på at være i udvikling, men samtidig når vi dog at høste gevinsten ved indsatsen. Vi er altid svedige efter træning og proppet med ny viden, men samtidig føler man sig også rolig, som havde man været til en omgang yoga, netop fordi Sanne er så opmærksom på at vi begge skal bruge vores kroppe på den korrekte måde!

Fie Faxø

Effektiv undervsning får jeg og hesten hver gang Sanne Olafsson underviser mig. Hun er 100 % fokuseret på opgaven og får mig og hesten til at arbejde optimalt. Vi må svede, dejligt. Når man som jeg er en gammel årgang dressurrytter, så er det skønt at blive undevist efter de klassiske rideprincipper (uddannelsesskalaen). Hesten skal arbejde spændstigt – uden at være spændt og den skal skubbe af, så den svinger hen over ryggen og lægger sig eftergivende til i hånden med næsen foran lod. Jeg skal IKKE lave en halv parade ved at trække i tøjlen, eller vride hestens hoved til siderne –  men i stedet ved at drive hesten frem med en kombination af sæde og schenkler og møde den på tøjlen med en modstående hånd, for straks efter at give efter på hånden, hvorefter hesten giver efter og støder sig fra tøjlen. Lidt efter lidt med rigtig mange af disse halve parader, kommer hesten i mere selvbæring og arbejder mere spændstigt med stor aktion bagfra og frem til en følsom hånd. I forening med sidebevægelser og volter  bliver hesten smidiggjort og følsom for rytterns hjælpere og det er herligt at mærke, når det indimellem lykkes at skabe disse momenter med hesten. Det er det, som Sanne hjælper mig med, og som hun med stor iver og kompetence får mig og hesten til at udfører. Hos Sanne er grundridning kodeordet. Hesten skal arbejde korrekt og rytteren sidde i balance og bruge hjælperne rigtigt. Der bliver ikke “snydt i krogene.” Sanne giver mig virkelig noget for pengene. Hun står i midten af ridehuset hele lektionen og tager ikke øjnene fra ekvipagen. Hun ser det hele og kommenterer, retter og vejleder hele tiden. Hun læser både rytter og hest lynhurtigt, så hun straks kan give den rette hjælp. Jeg anbefaler gerne Sanne som underviser til alle de ryttere, jeg snakker med.

Kirsten Weiss

Dressurundervisning: Undervisning hos Sanne er altid meget lærerigt. Hun har falkeøje og ser hver lille detalje både hos hest og rytter. Hun har viden om, hvordan hestens krop fungere og hvordan vi rider den korrekt uden at lave unødig slid eller skader. Hun ser straks hvis hesten er skæv, trænger til tandlæge, eller hvis rytteren har skævheder. Netop fordi der er så stor fokus på opstilling gør også, at hesten har nemmere ved at arbejde korrekt, og det hele bliver lettere. Sanne  har altid en god forklaring med holdbar teori bag sig, når jeg stiller spørgsmål, som hun forøvrigt giver sig god tid til så jeg går ikke fra en undervisningstime uden at have forståelse for det, jeg har øvet i lektionen. Man får også lektier for som der bliver fulgt op på til næste lektion.

Henriett Øster Lörincz.

Springundervisning: Der er stor fokus på at hesten skal lære at tænke selv, samt bruge sin krop korrekt hele vejen rundt på banen. Der arbejdes ligeledes på rytterens opstilling, og at hesten skal arbejde let og energisk under fine hjælpere. Dette skaber et godt samarbejde mellem hesten og rytteren, hvor både hest og rytter uddannes i et tempo hvor hun har hele equipagen med i processen.Sanne er god til at fange op på både de unge/uerfarende i springningens verden, samt de mere erfarende ryttere som også får udfordringer svarende til deres niveau. Så der er plads til alle om man er “dressur-tanten” der skal lave noget afvekling eller “stævne-ryteren” samt dem midt i mellem. Der er plads til spørgsmål og man vil altid få en god fagligt forklaring hvor der er en teoretisk baggrund for det hun fortæller.

Henriett Øster Lörincz

Jeg er en halvgammel hestepige med mange “hesteår” på bagen, hvor jeg har redet primært dressur, og fået en masse undervisning af mange forskellige undervisere. Jeg har nu redet hos Sanne i 2 år og det har været to meget udviklende år, hvor jeg har forbedret min ridning og forståelse betragteligt, takket været Sannes meget kvalificerede undervisning. I begyndelsen var jeg ofte frustreret og havde en følelse af, at jeg ikke kunne få min krop til at makke ret. Sanne går nemlig meget op i, at rytteren har den rette opstilling og dermed indvirker korrekt på hesten. Det betyder, at man ustandselig bliver rettet på, hvilket kan være frustrerende, men hen ad vejen er rigtig dejligt, da man aldrig får lov at “sove i timen”. Jeg har mange gange stået med siden til spejlet i badeværelset for at se, at jeg “får skubbet bækkenet ind og samlet brystben og skamben” og øvet mig i at gå sådan… Sanne er alle hestes ambassadør. Hendes ryttere får aldrig lov at behandle deres heste forkert, heller ikke selvom det sker i bedste mening. Sanne kan nemlig altid argumentere for, hvorfor det bør gøres på en anden måde. Hun ser de små detaljer og selv når man f.eks. synes, at man sidder helt stille med hånden, kan Sanne se en lille bevægelse, som så bliver kommenteret og rettet. “For det er ikke rimeligt overfor hesten, at vi sidder og piller i den hele tiden”. Sanne er meget engageret, når hun underviser, og derfor er hver lektion meget givende. Man får “lektier” for til næste gang og Sanne er ikke bange for, at bede sine ryttere styrke deres kondition eller træne på anden vis til gavn for ridningen. Hun ønsker, at der sker en udvikling, men aldrig hurtigere end hesten er parat til. Ting tager tid, og hesten skal bygges korrekt op. Sanne er skrap men kærlig, og der gives ligeså meget ros, som der korrigeres. Man kan altid få et kvalificeret svar på ens spørgsmål, og Sanne har altid en forklaring på, hvorfor tingene skal gøres på en bestemt måde. Jeg elsker at sidde og iagttage de første gange en ny rytter rider hos Sanne. Hvordan de (som jeg selv) starter med forvirring og spørgsmål, for at slutte med vild begejstring over det som skete, bare i den første undervisningslektion. Ved at ride hos Sanne, har jeg ikke blot fået en underviser. Jeg har fået en personlig træner, der arbejder målrettet med, at gøre mig til en bedre rytter, som bliver i stand til at uddanne min hest på den korrekte måde.

Marianne Bentsen, Smørum.

For et års tid siden stod det klart, at både min hest og jeg selv havde brug for en ny træner. Jeg fandt Sannes hjemmeside og kunne rigtig godt lide at læse de principper for ridning, Sanne har formuleret der. Så, vupti, flyttede jeg min hest ned til Sanne, hvor vi begge har fået træning lige siden. Jeg havde meget at lære, helt forfra. Sanne underviste først og fremmest i opstilling og forklarede mig, hvordan man skal sidde for at undgå skader. Når jeg rider, bliver mine fejl rettet og korrigeret igen og igen, indtil jeg fatter det, og jeg kan mærke, at når det lykkes, reagerer min hest med det samme, og vi bliver bedre. Sanne har en fantastisk pædagogisk sans, fejl bliver rettet, og korrekt ridning roses. Det er altid med tålmodighed og overskud, ikke noget kommandoundervisning her. Jeg rider figurer, og imens retter Sanne mine fejl. Det er fantastisk. Af alle de undervisere, jeg har haft, har ingen nogensinde været så grundig og dygtig som Sanne. Og hun tænker ikke kun på rytteren, nej, hun forklarer også, hvorfor det er godt/dårligt for hesten, når jeg gør sådan og sådan. Jeg er simpelthen så glad for det, og min heste- og rideglæde udvikler sig hele tiden.

Birgit Skaarup, Kb.havn.

Jeg har redet i mange år, mest hyggeridning, men også med lidt små stævner ind imellem. På det sidste syntes jeg min ridning var blevet en kamp med min hest, det var ikke et samarbejde, men snarere en kamp om, hvem der skulle bestemme. Efter jeg er begyndt at ride ved Sanne, er min hest begyndt at gå for langt finere hjælpere, samt at jeg føler, jeg har fået etableret et reelt samarbejde med min hest. Desuden havde den et tungerækker problem, vi havde prøvet alverdens ekstra bid og snøret den ind med næsebåndet, men intet hjalp. Sanne fjernede alt, sågar næsebåndet, nu viser problemet sig kun lejlighedsvis, når jeg får taget for meget fat i hende. Et andet plus er, at hesten virker mere arbejds ivrig og glad, og nemmere lader sig fange på folden. Så jeg kan klart hylde principperne om, at ridningen skal være for så usynlige hjælpere som muligt og at hesten skal virke glad og samarbejdsvillig. Haflinger ejer, opdrætter og rytter gennem 25 år.

Ellen Hansen

Jeg har redet hos Sanne i flere år og i den periode har min hest udviklet sig korrekt muskelmæssigt. Masser af muskler i hals og nakke, skulder, ryg og lænd og rumpe, så han i dag er meget fin og “bodybuildet”.

Mit samarbejde med hesten er blevet forbedret rigtig meget. I dag rider jeg med mit sæde og med en let kontakt på biddet og har en meget velfungerende hest. Min forståelse for hestens bevægeapparat er blevet meget bedre og min ridning er således blevet nemmere.

Sanne giver sig altid tid til at svare på “dumme” spørgsmål – f.eks. hvordan er det nu lige jeg skal lægge vægten, når jeg laver schenkelvigning? Sanne er god til at bryde en øvelse ned i små bidder, så det giver mening, er nemt at forstå og udføre.

Anne Klee

Jeg har en stor Oldenborg på 1.75 cm. (Topper). Jeg  er ikke særlig høj, så det var ikke nemt for mig at ride ham. Har prøvet en del undervisere, men det har aldrig virket for Topper eller mig. Hver gang vi fik undervisning var han spændt og stiv. Da vi brugte mange kræfter på at ride ham, vi brugte hænderne utroligt meget for han skulle altid gå dybere og have mere fremdrift. Han blev en meget stærk hest, der forsøgte at gå imod os, og tungen var langt ude af munden, selv om næseremmene var så stramme som de kunne blive. Jeg havde næsten opgivet håbet med Topper, men så fik jeg fornøjelsen af at prøve at ride hos Sanne og det var nyt for mig. Jeg har nu redet hos Sanne 2 gange om ugen i 3 måneder. Det er som at få en ny hest. Hun var god til at læse Topper og mig. Nu har jeg en hest, der er rolig, glad og i harmoni med sig selv, og får mere og mere fremaddrift af sig selv for hver dag der går. Nem at ride for fine hjælpere og uden spændt næsebånd (det underste er taget af) og tungen er nu inde på plads. Sanne har givet mig modet tilbage til at træne videre med Topper. Var det ikke for Sanne, var Topper og jeg ikke der, hvor vi er i dag. Det er blevet en fornøjelse at ride igen.

Annette Søndergaard, Store Merløse

Med undervisning hos Sanne sker arbejdet altid på hesten præmisser, det vil sige, at hun ser tingene fra hestens side, da det sjældent er hesten der laver fejl, men at den bare ikke kan forstå vores signaler. Der bliver taget højde for, at hesten går anatomisk korrekt så man ikke slider unødigt på dem, og samtidig kan hun forståeligt begrunde sin undervisning. For Sanne er der vigtigt, at hesten syntes det er sjovt at arbejde og at man arbejder med sin hest og ikke mod sin hest og på denne måde mener jeg, at man opnår glade og holdbare heste.

Sanne møder altid den enkelte rytter og hest på det niveau de er og er engageret og nærværende fra start til slut af undervisningen. Har altid flere måder til at komme frem til det ønskede resultat

Jeg er aldrig kommer hjem fra undervisning uden jeg har følt jeg har fået, hvad jeg kom efter. Sanne er glad, positiv og god til, at give konstruktiv kritik, så man tager hjem og har noget, at arbejde videre med. Helt igennem en engageret og forstående underviser, som jeg til enhver tid vil anbefale

Mie Vestergaard, Høng

Jeg har redet hos Sanne gennem de sidste 4 år på flere af mine heste. Det er meget vigtigt for mig at undervisningen og ridningen foregår på en måde, hvor både min anatomiske viden om sundhed og korrekt udvikling af hestens muskler, led og sener kan forenes. Det kan det hos Sanne. Vi er meget enige om, hvordan hestene skal se ud og hvordan de fungere på en optimal måde. Mine egne heste har udviklet sig rigtig meget, siden jeg startede hos hende. Jeg føler, at hun formår at få det bedste frem i både mig og mine heste. Hun forstår at undervise heste på alle niveauer og aldre. Mine heste arbejder med glæde og udstråling og massere at gå-vilje, hvilket er enormt positivt. Sanne har en enorm erfaring og teknisk kunnen som gør at hun har en kæmpe ”værktøjskasse” at arbejde ud fra. Hun har altid en positiv tilgang til en hests problemer og formår at få gjort selv det svære let for hesten og rytteren. Hun lægger stor vægt på en god grundridning af hestene, hvilket er forudsætningen for at holde sin hest sund og rask og i stand til at klare alle udfordringer. Hun sætter sig gerne op på mine heste, hvis de skal lære noget nyt, så de får lært det på den rigtige måde og dette gør det lettere for mig bagefter. Sanne underviser og laver ikke bare komando-ridning. Hun har både teori og praksis i orden. Jeg ville få meget svært ved at finde en erstatning for hende – hun er unik.

Cecilie Stadler, Hestefysioterapeut

Jeg startede som helt ny i rideverdenen hos Sanne for 1 ½ år siden. Jeg synes, at hun er super god til at forklare mig tingende, så jeg kan forstå det og omsætte det i min ridning. Jeg rider 4 gange om ugen og får undervisning 2 gange om ugen. Og hver gang jeg har haft undervisning, så føler jeg, at jeg bliver bedre. Jeg har let ved at træne videre efter undervisningen. Det er en tilfredsstillelse for mig. Jeg føler det er nemt for mig og min hest at følge Sannes instruktioner. Jeg lærer at ride for lette hjælpere og rider på en måde så hesten kan lægge muskler de rigtige steder, så jeg kan have min hest i mange år. Det skal være sjovt og lærerigt både for mig og min hest. Jeg har reddet forskellige heste og har kunnet få dem til at fungere hver gang, selv om jeg skiftede hest – det fra første ridetur. Det fortæller mig, at jeg har lært det på en korrekt måde.

Matthias Hahn, Coach og mentaltræner

Undervisningen af Sanne har været meget lærerigt, og givet mig et indblik i, hvorfor man gør de forskellige ting når man rider. Hvis der har været noget jeg ikke har forstået, så tager Sanne sig god tid til at forklare det, indtil jeg kan forstå det. Hun har fået mig til at forstå hvorfor man skal ride for fine hjælpere, ikke ”slås” med hesten, og omgås den på den måde hun har lært mig. Hun er meget koncentreret om en når man rider, og kan hele tiden argumentere for det hun siger. Det gør undervisningen meget troværdig. Det har også lært mig, at hesten skal gå løsgjort, så man ikke sidder og hiver i hesten hele tiden. Efter jeg har redet på den måde i over to år, har jeg fået en meget bedre og smidigere hest. Hun kan helt klart anbefales!

Jeg får undervisning af Sanne på min hest Madonna! Sanne har specielle værdier, som er: Hun møder mig, der hvor jeg er (mentalt og fysisk) Hun møder hesten, der hvor den er (mentalt og fysisk) Hun roser for alt det rigtige, som jeg gør Hun forklarer mig, hvorfor det er godt Hun roser hesten (ved at gøre ingenting), når den gør det, som hun giver den signal til Hun går frem i udviklingen, men målrettethed og tålmodighed

Lige noget, der passer mig.

Anne Kühnell, Kumlegaard

Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen. Det har været helt fantastisk at have dig som underviser. Hver evig eneste gang, uden undtagelser, har jeg fået et kæmpe udbytte af din undervisning. Du er så ekstremt konstruktiv og super dygtig. Jeg har altid været så super opløftet, glad og fuld af tro på det hele, når jeg har fået undervisning af dig Du har den fineste fornemmelse for, hvornår du skal bruge en lidt større hammer, og hvornår du prøver med en skruetrækker i stedet. Med dig inde i midten af ridebanen, så kan alt lykkes. Taknemmelige hilsener Maiken.

Maiken
Scroll to Top